De perfecte voorbereiding om aan tafel te komen

08 July 2019

Als recruiter is ons dagelijks werk met mensen in contact zijn. Praten met kandidaten en eruit halen wat deze persoon te bieden heeft. Zo nu en dan geven wij ook aan tafel feedback hoe u als kandidaat de volgende keer beter kunt scoren in een gesprek. 

Maar wat zijn de belangrijkste aspecten om uitgenodigd te worden voor een gesprek? Hoe kunt u zich zo goed mogelijk presenteren zodat u als de ideale kandidaat overkomt?

In dit artikel willen wij u 4 tips geven over hoe u in deze tijden het beste aan een baan kunt komen.

 

1. Het begint met uw intentie
Waarom gaat u op de functie solliciteren? U heeft als het goed is een beeld van wat er van u wordt verwacht in deze functie. Natuurlijk mag u het altijd proberen. Maar solliciteert u zomaar omdat het moet of doet u dat met een doel en met de overtuiging dat u zeker weet in aanmerking te kunnen komen voor de functie? Zomaar solliciteren is vaak niet zo effectief.


2. Uzelf presenteren/Uw overtuigingskracht
U heeft het gevoel dat u het bent! Heeft u weleens zorgvuldig aandacht besteed aan uw cv? Wat heeft u allemaal erop staan en wat mist u? Hoe denkt u dat u een kans maakt om op de stapel te komen van potentiele kandidaten? Dat u een relevant diploma heeft, daar gaan we vanuit, maar heeft u weleens de tijd genomen om kort en krachtig aan te geven wat uw werkzaamheden daadwerkelijk inhouden? En dan geen opsomming van uw handelingen…. (mails versturen, facturen faxen etc…)! 

Waarom vertelt u niet waarvoor u verantwoordelijk was? Waarom laat t niet zien welke positieve resultaten er behaald zijn, mede dankzij uw inzet? Waarom laat u niet zien dat u de leider was van een team en wat jullie gezamenlijk hebben bereikt mede dankzij uw leiderschapsstijl?

Dat zijn de skills die een HR of recruiter graag ziet. Waarom? Omdat het gedrag van een persoon ook van belang is tijdens het zoeken naar de ideale kandidaat.


3. Bent u bekend met Linkedin?
Het valt op dat veel professionals, maakt niet uit waar u werkt, niet te vinden zijn op Linkedin. Kent u dit zakelijke platform? Het is een wereldwijd platform, waar mensen hun digitale cv aanmaken en op dit platform aantonen, wat ze in huis hebben.
 
Waarom willen wij u kennis laten maken met dit platform? In de wereld van vandaag kan een recruiter niet meer zonder Linkedin werken. Het is het platform dat gebruikt wordt om mensen te benaderen voor nieuwe uitdagingen. Veel mensen krijgen ook via dit platform een nieuwe baan. Dus waarom u niet? 
Het maakt niet uit of u loodgieter bent of een accountant. Elk beroep heeft zijn toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt. Dus beperk uzelf niet en verbreed uw horizon, door ook gevonden te worden. Ga aan de slag met uw digitaal cv en wordt gezien! P.s. als u tenminste open staat voor new challenges… you never know..!


4. Uw motivatiebrief maakt u onderscheidend 
Als u de eerste 3 stappen heeft gedaan is het nu het moment om ook stil te staan bij uw motivatiebrief. Wat wilt u daarin laten zien? Het is misschien handig om u te vertellen waarom een motivatiebrief van toegevoegde waarde is.

Als er bijvoorbeeld uit 3 verschillende cv’s gekozen moet worden, wordt op zo’n moment uw motivatiebrief leidend. Als recruiters willen wij lezen wat u als kandidaat in huis heeft en hoe gedreven u bent voor de functie! Dat willen wij lezen! En niet een verhaal van google. Geloof ons… google-ish-brieven, hebben wij gelijk door!

So dare to be different!

Bekijk hier of wij een passende vacature voor u hebben!