Recap: de Recruitment Tech Awards 2020

04 January 2021

"Zo wonnen Independent Recruiters en Recruit Robin de Recruitment Tech Awards 2020"

Recruitment Tech houdt jaarlijks het Recruitment Tech Event dat kijkt naar de beste recruitment tools van het jaar. In 2020 waren Recruit Robin en Independent Recruiters de winnaars van de “Recruitment Tech awards”. Zie hieronder het artikel van Recruitment Tech:

 

Erwin Hokken op 17 december 2020

Dit was de ‘Best case 2020’

Independent Recruiters heeft Recruit Robin vroegtijdig geïntegreerd en hiermee in de afgelopen twaalf maanden meetbaar impact gerealiseerd. Door de integratie van Recruit Robin heeft ze de tijdsinvestering in sourcing kunnen reduceren met > 90%, benadert ze drie keer meer kandidaten en is het werkplezier van 24 recruiters toegenomen! Hier lees je meer over de case van Independent Recruiters.

Wat was het resultaat?

Met Recruit Robin bespaarden ze tijd op sourcing. Een zoekopdracht die voorheen twee uur koste, voltooiden ze nu in twee minuten. Ze realiseren een tijdsbesparing van tenminste 90% en hebben daardoor meer tijd om te engagen met kandidaten.

Olfertjan Niemeijer neemt namens Independent Recruiters de Award in ontvangst.

 

Dit was de ‘Best tool 2020’

Met Reach out van Recruit Robin benader je kandidaten via zes kanalen (e-mail, Inmail, Indeedmail, SMS, WhatsApp en telefoon) vanuit één applicatie. Ook zijn kandidaten door Reach out verrijkt met contactinformatie. Daarbij helpt Reach out met het personaliseren van berichten. Als je één bericht hebt opgesteld, dan personaliseert Reach out automatisch de berichten voor alle andere kandidaten van jouw shortlist. Jouw bericht wordt verrijkt met een opt-in request en het eerste contact wordt automatisch geregistreerd in jouw ATS.
Met Reach out van Recruit Robin halveert een recruiter de tijdsinvestering, benadert ze meer kandidaten en komt drie keer zo vaak in gesprek met kandidaten. Hier lees je meer over de tooling van Robin.

Wat levert gebruik op?

Met Reach out halveren recruiters hun tijdsinvestering van 20-25%. Door de extra tijd en snelheid benaderen ze ook meer kandidaten. In combinatie met de ‘geautopersonaliseerde’ berichten resulteert dit in 3x zo veel echte gesprekken met kandidaten! Kandidaten worden persoonlijker benaderd wat tot een betere kandidaat-ervaring leidt. Met de AVG opt-in wordt hun privacy gewaarborgd en kunnen ze zelf bepalen door wie ze in de toekomst wel en niet benaderd zullen worden.

Source: Recruitment Tech