“Veel sollicitanten maken een te zakelijk cv” Metro Nieuws artikel

14 December 2020

“Werkgevers nodigen sollicitanten met een persoonlijk cv sneller uit” zo schrijft Metro Nieuws op 18 november 2020 in een artikel. “Van de werkzoekenden in Nederland denkt 78 procent dat je tussen andere sollicitanten kunt opvallen door je cv persoonlijk te maken. Toch vindt de meerderheid het moeilijk om niet te vervallen in ‘flexibel’ en ‘mensen-mens’ en omschrijft het eigen cv vooral als zakelijk.”


Soft versus Hard-skills

“Dit en meer blijkt uit onderzoek van vacaturesite Indeed onder ruim 1.000 werkzoekenden en 567 werkgevers. De site wil mensen daarom aansporen om, eventueel met hulp van hun dierbaren en bekenden, het cv persoonlijker te maken. Voor 67 procent van de werkgevers is een persoonlijk cv namelijk reden om iemand sneller uit te nodigen voor een gesprek. Bijna twee derde van de werkgevers geeft zelfs aan een sollicitant uit te nodigen als de werkervaring achterblijft, maar de persoonlijkheid wel matcht.”


Hetzelfde kan gezegd worden voor vacatures op Curaçao. Er is steeds minder kijk op een sollicitant zijn hard skills, het zijn echter de soft skills, iemand zijn persoonlijke eigenschappen en hoe deze past in de bedrijfscultuur.

 

Opvallende CV’s

“59 procent van de werkgevers vindt dat er op dit moment te weinig persoonlijkheid in het gemiddelde cv zit, terwijl het voor 83 procent van hen, wél waarde zou toevoegen. De meeste werkzoekenden in Nederland (78 procent) zijn ook van mening dat je je met je persoonlijkheid kunt onderscheiden van andere werkzoekenden, maar mensen vinden het moeilijk om er woorden aan te geven (52 procent) en/of vervallen in cliché-omschrijvingen als teamplayer en enthousiast.
„Om je cv persoonlijk te maken moet je de tijd nemen om na te denken over wat jou als persoon kenmerkt”, zegt recruiter Sanacha Meerman. „Ik merk dat veel mensen dit lastig vinden, maar het zorgt uiteindelijk wel voor de beste match.”


Meerman krijgt het liefst „zo vroeg mogelijk” in het sollicitatieproces een gevoel bij wat voor „soort mens” die sollicitant is. „Als iemand bijvoorbeeld op het cv aangeeft dat hij of zij altijd op zoek is naar verbinding, dan weet ik dat zo iemand minder goed zal gedijen in een hele solistische rol. Het zijn kleine nuances die maken dat je een duurzame fit kunt maken.”


Inbreng vrienden en familie

“Indeed spoort werkzoekenden aan om eens in gesprek te gaan met vrienden en familie om te horen welke beschrijving zij van hem of haar geven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de meerderheid van de mensen het veel gemakkelijker vindt om persoonlijke kenmerken van een goede vriend(in) te benoemen, dan die van zichzelf. Om dit gegeven kracht bij te zetten schreef de vacaturesite een blog met daarin tips om het cv persoonlijk te maken. Ook maakte de site een video waarin drie kandidaten compleet worden verrast met een persoonlijke beschrijving door hun dierbaren.”


Benieuwd hoe jij jouw CV aantrekkelijker kunt maken? Schrijf je in op onze website voor een open sollicitatie en ontvang advies over solliciteren van onze experts.

Source: Metro Nieuws